29 Aralık 2009 Salı

HAYATIN YANKISI : EZELDEN BERİ...





 Hayatın yankısı




Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlarmış. Birden oğlan takılıp düşüyor. Canı yandığından; “Ahhhh” diye bağırıyor. İleride bir dağın tepesinden; “Ahhhh” diye bir ses duyuyor ve çocuk şaşırıyor. Merak ediyor ve “Sen kimsin?” diye bağırıyor. Aldığı cevap; “Sen kimsin?” oluyor. Aldığı cevaba kızıp; “Sen bir korkaksın” diye tekrar bağırıyor.

Dağdan gelen ses; “Sen bir korkaksın” diye cevap veriyor. Çocuk babasına dönüp; “Baba ne oluyor böyle?” diye soruyor. “Oğlum” diyor adam, “Dinle ve öğren” ve dağa dönüp; “Sana hayranım” diye bağırıyor. Gelen cevap; “Sana hayranım” oluyor. Baba tekrar bağırıyor; “Sen muhteşemsin.” Gelen cevap; “Sen muhteşemsin.” Çocuk çok şaşırıyor, ama hala ne olduğunu anlayamıyor.

Babası olayı şöyle açıklıyor: İnsanlar buna “yankı” derler, ama aslında bu hayattır. Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir. Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır. Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla şefkat istediğinde, daha şefkatli ol! Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy... İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren... Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır ve her kesiti için geçerlidir.

Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarımızın aynada yansımasıdır…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve güzel bir şarkı SANA SENİ ANLATAMAM İSYAN EDERSİN
                           AŞKI TEKRAR İSTEMEM ZİYAN EDERSİN
                           SENİNLE HEP YANDIM SENİNLE SOLDUM
                            BİR VARLIĞIM YOK Kİ MURADIM OLSUN... 


müzik - ferhat göçer-isyan(mesut sunay)

izlesene.com

2 yorum:

Unknown dedi ki...

neden yıllarca hepimiz okuruz büyüklerimizden dinleriz iyi olalım şefkatli olalım diye sürekli yıllarca ama yine de kötüler hep vardır ve her daim kötülüklerine devam ederler???
Aslında işin doğrusu onlara üzülüyorum zavalılar yaptıklarının düşündüklerinin misli misli başlarına geleceğini bilmiyorlar :)

Unknown dedi ki...

insan uykudadır öldüğünde uyanır diye bir söz vardır ya aynı öyle funda öte tarafa kalmadan bile bu dünyada çıkıyor değil mi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin