16 Ekim 2009 Cuma

maraz...arızalı bir kitap



Ruskin kitapları iki gruba ayırmak mümkündür der.Günün kitapları ve her zamanın kitapları.

Bugün son okuduklarım arasında yer alan ve her zamanın kitabı olamayacak bir kitap var huzurlarınızda:

Kitabın tanıtım yazısı şöyle:

"Yürek burkuntularının mahrem romanı...
Hande Altaylı'nın çok satan Aşka Şeytan Karışır'ın ardından heyecan verici yeni eseri.
Bazen hayatın sigortası atar; ışıklar söner ve her yer karanlığa gömülür. Sesler seslere, nefesler nefeslere karışır; doğrular yalana bulanır. Gözbebekleri büyür, gözbebekleri küçülür...
Maraz, hiç beklemediği bir anda kendi karanlığında kalan genç bir kadının, Aslı'nın hikâyesi. Aniden tuzla buz olan bir evlilik ve sonrasında büyük bir hızla tersine dönmeye başlayan dünya..."

KİTAP HAKKINDAKİ ŞAHSİ KANAATİM:

1-Popüler kitapları pek okumamama rağmen herşeyi yoğun eleştiren ünlü ve medyada güçlü bir adamın karısının büyük bir kitapevince basılan romanına duyulan merak yüzünden zaman ve enerji ve para kaybettiğime üzüldüm.

2-Edebi açıdan vasat altı bir kitap.Uslup reklamcı ağzıyla kimi zaman argoya kaçan günlük bir dilde yazılmış çerez hükmünde bir kitap.

3-Hiçbir şeye inanmayan dolayısıyla koyu bir karanlığı ruhunda barındıran ölüm gibi hayatın en önemli gerçekliği karşısında çaresiz kalıp yakılmayı dileyen bir kahramanın çıkmazları ve sonuçta hiçbirşeye ulaşmayan bir hayatın çalakalem hikayesi.
Size inancın ne kadar mühim bir ferahlık aydınlık vesilesi olduğunu tersi eserler okumuşsanız farkettirebilir ve şükredebilirsiniz sonunda iyi ki inanıyorum diye.

4-anneyizbiz.com da yapılan röportajı okuyunca aslı karakterinin yazarın kendisi olduğuna olan inancım arttı.işte röportajdan bir bölüm:
"Hande Altaylı’dan kısa kısa

• Yazarlığa devam edecek.

• Önümüzdeki günlerde senaryo yazma teknikleri eğitimlerine başlayacak.

• İlk kitabının müzikalinin yapılmasıyla ilgili görüşmeleri devam ediyor.

• Maraz’ın sinema filmi olmasıyla ilgili Osman Tan Erkır’dan aldığı teklifi değerlendiriyor.

• Bir tek nazara inanıyor. Başkalarının nazarına değil de kendine karşı kendini koruyor.

• İlk yaptıklarını çok iyi yapmak gibi bir özelliği var. Bunu iyi konsantre olmaya bağlıyor.

• Hırslı değil ama bencil. Bencillik tanımı: “Kendi isteklerini biraz daha ön plana koyabilmek.”

• Bencil insanların kusurlarını daha az gizlediklerini düşünüyor.

Hazırlayan: Hatice Özbay"

Hasıl-ı kelam vaktinize ve enerjinize yazık etmeyin derim.Galiba bilgelerin yazdığı zamana ve zemine dayanmış rafine eserleri okumalı hayat kısa...

4 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hım..bu kitap biraz vakit kaybı olur gibi geldi bana..

Unknown dedi ki...

ehh anlatabilmişm demek ki derdimi onuncu köyün adamı sevgiyle...ziyaretiniz için teşekkürler yorum yazma zahmetiniz için bir daha teşekkürler dilerim ruhumuzu besleyecek kitaplar bulur bizi biz de onları:))

Halil Begüm Fuat dedi ki...

Kitap hakkında ki kişisel kanatinize aynen katılıyorum. Meraktan okuyup özellikle 3-de saydıklarını okuduğumda şükrederek düşünmüştüm. Zaman kısa okunacak çok şey çok değil mi?Dilsühan

Unknown dedi ki...

teşekkürler dilsuhan gerçekten medya pompası ile okudum aslında f.altaylı dedi ki bir gün (ki hiç sevme m kendisini ama bu sözü hoşuma gitti)
benim karım dünyanın en güzel en iyi en zeki en merhametlisi değil ama benim için hepsinden erşeyden yeterli ölçüye sahip ideal karışım onun için onunlayım bu söz beni meraklandırdı hande altaylıya dair şu mükemmel karışım neymiş tadına bakayım dedim:))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin