13 Nisan 2010 Salı

AŞKLAR AYAKKABILAR GİBİDİR...CAN YÜCEL'DEN:))



AŞKLAR AYAKKABILAR GİBİDİR.
Bazıları çamur yagmur, toz, toprak, kar buz gibi her türlü "kötu hava" koşullarına dayanıklıdır.
Bazıları ise ummadığınız kadar kısa zamanda çabucak "yamulur" ilk yağmurlu havada "altı açılır" veya güzel havalarda bile "iki günde bozulup" gider.
Aşklarıda ayakkabılar kadar "itinayla" seçmezseni...z,tıpkı ayağınızda oldugu gibi yüreginizde NASIR oluşabilir.
Dar gelen bir ayakkabıyı sadece tarzını begendiginiz için "zamanla açılır " diyen satıcıya inanarak alırsanız,zaman içinde ayak kemiklerinizde "deformasyon" başlar.
Ruhunuzu daraltan bir aşk içinde yalnızca fiziksel begeniye kapılıp" zamanla düzelir" diyenlere kanarsanız, yine zamanla içinizdeki olumlu duyguların "çarpıldıgını" görebilirsiniz.
Aşık olabileceginiz insan türü, tıpki ayakkabılar kadar değisik stillerde, farklı kalitelerde ve sayısız "renktedir"....
Aşkı bir çesit serüven olarak "spor" gibi yasayanlar,aynen "spor ayakkabı" gibi dikkat çekici ve rahat kişileri bulurlar.
Tersine aşkta tutucu ve istikrarlı olmayı benimseyenler "klasik ayakkabı" gibi muhafazakar çizgiler taşıyanlara tutulurlar.
Dekolte ayakkabılar gibi sadece cinsellik ve eğlence zevkleriyle ateşlenen aşklar vardır.
"Bez" ayakkabılar gibi kısa omurlu "tatil aşkları" ise hemen herkesin kişisel tarihinde mevcuttur.
"Marka" ayakkabı alır gibi,sevgilinin kariyerine ve maddi durumuna "tutulan" aşıklar görürsünüz.
Katı plastikten "yagmur çizmesi" edinir gibi mantık süzgecinden geçirip "işe yarar" biçimde yaşamak isteyenleri de bilirsiniz.
Ayrıca ne tuhaf ki,psikolojik testlerde "zaafı" olup evine sayısız çesitte ayakkabılar yığan insanların aynı zamanda "değişik" türde aşklara da zaafı oldugu söylenir.
Evet, aşk "ayakkabıdır" Aynen ayakkabınıza bakım yapmayıp "hor" kullandıgınız zaman kolayca eskittiginiz gibi, aşkınıza da dikkatli davranmayıp özen göstermediginiz zaman kısa sürede "eskitirsiniz".
Ve nasıl ki "delik" bir ayakkabıyı tamir ettirdiginizde yalnızca "bir miktar" ömrünü uzatmış olursanız; "delik" bir aşkı onarmaya kalkıştığınızda da "asla eskisi gibi olmayacaktır"!

Can YÜCEL!!!!

8 yorum:

Pabuc dedi ki...

Can Yücel nasıl bi insan yaa..Duyguları bu kadar mı güzel dile getirir bi insan...Hayran olmamak el de değil...Sevilesi bi yürek bu..

..ve ben sanırım spor ayakkbıyım kesin kararımı verdim :)))

Unknown dedi ki...

ilahi pabuç:))spor pabucusun yani:)) ben de yazıyı okuyunca tam pabuçluk adam bu can yücel demiştim:))

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Can Yücel'in daha önce çok kez okuduğum yazısı.Ne derse güzel diyor Can Baba...

Unknown dedi ki...

haklısın dalgaları aşmak

DERVİŞ dedi ki...

Bir yerde bir ayakkabıya rastlarsınız. Bu ayakkabı diğerlerinden farklıdır.Daha görür görmez anlarsınız. Özenle yapılmış olduğu her halinden bellidir. Önce karşısına geçer seyredersiniz. Önden, yandan tepeden görünüşlerine bakarsınız. Elinize alır sağını solunu incelersiniz. Tam aradığınız ayakkabıdır. Her şeyiyle sizin istediğiniz gibidir. Alırsınız, artık sizindir. Ondan bir tane daha yoktur. Sürekli bakımını yaparsınız. Yanınızdan ayırmak istemezsiniz. Spora da yağmura da çamura da dağa da taşa da onunla gitmek istersiniz. Her an yanınızda olsun istersiniz.....

Ama bir gün bir dalgınlığınıza gelir ve onu bir yerde bir saniyede kaybedersiniz.

Ya da bir gün çok acele bir işiniz vardır ve koşa koşa giderken önünüzdeki bir taşa çarparsınız onu. İlk anda biraz canı yanmıştır ama sorun çıkarmaz. hiç belli bile etmez canının yandığını. Bir kaç adım sonra büyükçe bir su birikintisinin tam ortasına basarsınız onunla. Her yanı sırılsıklam olsa da yine ses etmez. Acelesi olmasa böyle yapmazdı diye avutur kendini. Çamurlu yolda hiç yavaşlamadan yürümeye başladığınızda bir an düşünür "acaba" der. Yine de konduramaz size bu vefasızlığı.Hala bir ümit vardır içinde. Ama güneş batıp eve girdiğinizde günün yorgunluğu ile onları bir köşeye fırlatıp atar ve kendi keyfiniz için televizyon karşısına geçtiğinizde o da artık emin olmuştur "Eski bir ayakkabı" olduğundan.

Sis dedi ki...

Güzel bir yazı,hatırlattığınız için teşekkürler.
@derviş,
bu güzel yorum için size ayrıca teşekkür etmek istedim.En az yazı kadar güzel olmuş.

Unknown dedi ki...

derviş teşekkür ederim tamamlayıcı olmuş ama eskilere çok kızmayalım hatırı var ne de olsa

Unknown dedi ki...

ben teşekkür ederim sisyphos

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin